Nespoutaný a jeho básně na zeď

když jsem tě poprvé ochutnal

podlomily se mi nohy

svět oněměl

slyšel jsem jen tvé divoké rty

a naše srdce

 

No řekněte, koho by podobný verš nechytl za srdce? Díky naší nové spolupráci s básníkem, který si říká Nespoutaný, můžete mít tuto a další milostnou poezii také u vás doma na zdi. Mimochodem, je to také tip na na úžasný dárek. Však romantiky do života není nikdy dost. 

A teď něco o autorovi básní. Nespoutaný zveřejňuje své básně především na svém Instagramu, což z něj vlastně dělá českého Insta basníka. Insta poetry je přitom celosvětový fenomén a v našich českých luzích a hájích se pomalu a jistě také rozjíždí. Vypadá to bláznivě? Básně a na Instagramu? No a proč ne? Nalejme si sklenici čistého vína (třeba takového ryzlinku rýnského), současný obsah Instagramu a dalších síti mnohdy postrádá nějakou vypovídací hodnotu, hemží se to tam spoluprácema, jídlem, selfie a kdo ví čím ještě. Člověk si musí obsah hodně vybírat. Každá špetka umění je tak vítána a co více, je to příjemné zpestření. 

Autor díky svému pseudonymu píše svobodně, životně, milovaně a doslova a do písmene nespoutaně. Jeho tvorba nemá žádné hranice a nic pro něj není tabu. Láska, sex, příroda, filozofie či nemalá míra kontroverze, nic z toho mu není cizí. Krom poezie se věnuje také beletrii. Jeho série povídek o Alanovi Noakovi, bohémovi, který hledá životní balanc, případné pochopení či pomocnou ruku, zároveň se často pohybuje na hraně a chtě nechtě se utápí v alkoholu, tak tahle série povídek je spíše pro otrlejší. Nicméně, sám píše na svém webu o svých povídkách toto „Mé příběhy si spíše vybírají mne, než naopak. Já je jen chytl a nacvakal na papír. Celé je to o životě, o životě bez obalu a alobalu. Život není vždycky easy a moc se s mou hlavní postavou Alanem nemaže. I tak se snažím ať voní po životě, po ženách i po těch šílených a svatých láskách.“

Každopádně jsme získali výhradní zastoupení pro tisk jeho básní, které se nám moc líbí a nikde jinde je tak prozatím nekoupíte. Vykopáváme první tři a postupem času jich bude více a více. Jsou to láskyplné verše, které sluší každé zdi, každému srdci. 

Pokud se vám jeho tvorba líbí, tak Nespoutaného můžete sledovat na jeho Instagramu či Facebooku.

 

3022

304b

303a

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz